Kunskapsområdet sexualitet, samtycke och relationer 

I de nya läroplanerna som började gälla höstterminen 2022 finns nya skrivelser som gäller kunskapsområdet sexualitet, samtycke och relationer. Vad innebär detta för eleverna?

För att revideringar i läroplanen ska ha någon effekt på elevernas lärande och utveckling måste de realiseras i undervisningen.  I den här filmen berättar Lina Häger, processledare på Göteborgsregionen, om arbetet som krävs för att stärka undervisningen och få de reviderade läroplanerna att spela roll för eleverna. 

Mer information

Filmen spelades in under den nationella konferensen Sexualitet, unga och skolans roll 2021. Läs mer om den årliga konferensen på SRHR.se

Relaterat material

Metodmaterial
Metodmaterial

Interaktivt case om överlämningar

Det här caset handlar om eleven Mariam och riktar sig till personal i grund- och gymnasieskola. Caset är baserat på verkliga händelser och framtaget i samarbete med lärare och elevhälsoteam.

Rapport
Rapport

DISA-modellen stöttar unga vuxna till arbete eller studier

DISA är en verksamhet som stärker aktivitets- och arbetsförmågan hos unga vuxna med psykisk sjukdom och aktivitetsersättning. Målet är att deltagarna ska komma arbete eller studier – men också att de ska få ökad självkänsla.

Rapport
Rapport

Rapport om barnfattigdom

I den här rapporten lyfts forskning fram som bland annat visar på samband mellan hur lång perioden i fattigdom varit och hur allvarliga konsekvenserna kan bli.