Rapport:
Ungas vardag och framtidsutsikter
År 2020 genomfördes den nationella Lupp-enkäten i nio av Göteborgsregionens kommuner. Den här rapporten består av analyser och diskussioner av undersökningens resultat. Rapporten är framtagen av analytiker och forskare från avdelningen FoU i väst på Göteborgsregionen.
Läs mer om Lupp och om analysen i sammanfattningen nedan eller ladda ner hela rapporten här.
Rapporten i korthet
- Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) erbjuder varje år landets kommuner möjligheten att kartlägga och analysera ungas situation med stöd av Lupp-enkäten: Lokal uppföljning av ungdomspolitiken.
- Den här rapporten tittar närmare på Göteborgsregionens resultat i Lupp-undersökning, bland annat kring elevers välbefinnande och kunskapsutveckling samt skolans uppdrag kring fullföljda studier.
- Rapporten är framtagen gemensamt av ett antal forskare som analyserar, diskuterar och ställer resultatet i relation till aktuell forskning om ungdomar och ungdomars villkor.
- I rapporten redovisas hur olika dimensioner av ungas livssituation varierar mellan grupper och över tid. Detta med Lupp-resultaten som grund och med inspiration från den så kallade Skottlandsmodellens välbefinnandehjul.
Relaterat material
Podd
Podden Koll på läget
I den här poddserien får du möta personer som har koll på läget inom fullföljda studier. I varje avsnitt bjuder Henrik Krantz in till samtal om allt från samverkan till psykisk hälsa.
Rapport
Flytt och vräkning ökar risk för skolmisslyckanden
Socionomen Anna Kahlmeters avhandling handlar om hur kritiska händelser i unga år kan riskera att påverka unga i övergången till vuxenlivet.
Rapport
Grundskolebetygens betydelse för resultaten i gymnasieskolan
Grundskolebetyg och programval är två av de faktorer som har störst påverkan på för om eleven kommer att ta gymnasieexamen inom tre år. När det kommer till elever med lägre betyg är detta särskilt viktigt.