Samtalskarta som stärker samverkan
För att stärka ett samverkansarbete behöver vi ibland prata om hur och med vilka man samarbetar, inte bara om ämnet man samarbetar kring. En samtalskarta kan vara en bra utgångspunkt för att synliggöra samverkansprocesser och formerna för samarbete.
Samtalskartan bygger på olika modeller och teorier om samarbete. Den kan användas som underlag i enskilda möten eller som ett verktyg för större förändringsprocesser. Innehållet bygger på modeller och teorier om hur faser och roller som kan uppstå inom ramen för samarbete mellan olika personer och grupper.
Mer information
Samtalskartan är en sammanfattning av flera olika modeller för processer och projekt. Den utgör ett diskussionsunderlag för att synliggöra ett projekt eller en process olika skeden och samverkansparternas olika roller.
Kartan har tagits fram av Göteborgsregionens avdelning för miljö- och samhällsbyggnad.
Relaterat material
Flytt och vräkning ökar risk för skolmisslyckanden
Socionomen Anna Kahlmeters avhandling handlar om hur kritiska händelser i unga år kan riskera att påverka unga i övergången till vuxenlivet.
Förälder på avstånd – ett stödmaterial
Det här stödmaterialet vänder sig till dig som jobbar i socialtjänsten men även till andra som möter vuxna vars barn bor i familjehem, på HVB, ungdomshem eller liknande.
Modell för ökad delaktighet i socialtjänsten
De senaste åren har olika modeller och metoder utvecklats för att öka barns delaktighet i socialtjänsten. Västermodellen bygger på intervjuer med barnen om deras syn på kontakten med socialtjänsten.